Recente activiteiten

De VVBK organiseert vier (kwartaal)borrels per jaar. Deze borrels worden veelal gecombineerd met een activiteit en/of een lezing en vinden plaats op wisselende locaties. Daarnaast organiseert de vereniging regelmatig excursies en bedrijfsbezoeken.

Wilt u als lid graag de kans krijgen om bekend te maken wie u bent en wat u doet voor een hele groep ondernemers? Neem dan contact met ons op. We bieden u de mogelijkheid om uzelf bij een bijeenkomst te presenteren en de aandacht op uw bedrijf te vestigen tegenover alle aanwezige VVKB-ers.

Karten - augustus 2014

Voor alle coureurs onder onze leden was er op 29 augustus de mogelijkheid om op de Emslandring (Dankern) uit te vechten wie nu daadwerkelijk de beste coureur is. Andries en Lars Huisman kwamen als winnaars over de streep, direct gevolgd door de gebroeders Benus uit Musselkanaal. Ruim 60 leden namen deel aan dit race-event. 

 

Activiteiten Pagecentrum - juni 2014

Lezing Wim Anker - november 2013

 In het Klooster in Ter Apel hield Wim Anker een presentatie voor onze leden.

Ledenvergadering 2013

Promotiedagen 2013

 De VVBK was weer aanwezig bij de Promotiedagen voor Noord-Nederland in Martiniplaza. Traditiegetrouw hielden we weer een haringparty hetgeen wederom veel bezoekers trok.

Stamppotbuffet 2013

 In de Rode Loper hebben we ons traditionele stamppotbuffet gehouden om het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden. Wederom zeer geslaagd.

Politieke avond Henk Kamp 5 september 2012

Woensdag 5 september bezocht demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Henk Kamp, Stadskanaal. De VVBK nodigde hem uit voor een politieke avond voor ondernemers in het Geert Teis. De avond was zeer geslaagd met een opkomst van ruimt 150 mensen. Zij gingen het gesprek aan met de heer Kamp over de politieke actualiteiten in ons land. Wij zijn als VVBK blij met de vele positieve reacties op deze avond.

Presentatie Ben Woldring 14 oktober 2011

Vrijdag 14 oktober 2011 combineerde de VVBK haar kwartaalbijeenkomst met een lezing door Ben Woldring. Ruim 50 leden luisterden aandacht naar het verhaal van de Nederlandse internetondernemer. Ter afsluiting genoot men van een hapje en drankje in het Pagecentrum in Stadskanaal.

Golfclinic 16 september 2011

Vrijdag 16 september werd een VVBK-bijeenkomst gehouden bij Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde. Een hoge opkomst (ruim 55 leden) en het mooie weer zorgden voor een onspannen en gezellige middag. Golfclub Westerwolde had goed uitgepakt en een leuk programma voor de VVBK opgesteld. Ter afsluiting stond er een heerlijk dinerbuffet voor ons klaar.

Bedrijfsbezoek De Haan SE 17 juni 2011

De opkomst bij de Haan SE was zeer hoog. Het was een zeer geslaagd bedrijfsbezoek. Alle facetten van het internationale bedrijf werden belicht door het vakkundige personeel.

Jaarvergadering VVBK 3 mei 2011

De jaarvergadering werd gehouden in De Gelegenheid in Musselkanaal. We mochten veel nieuwe leden bezoeken. De jaarvergadering werd afgesloten met een gezellige borrel in het cafégedeelte.

Kwartaalborrel 't Mingelmouse 24 maart 2011

In 't Mingelmouse in Stadskanaal werd op donderdag 24 maart de kwartaalborrel van de VVBK gehouden. Ruim 40 ondernemers bezochten deze netwerkborrel.

Bedrijfsbezoek Emmein 4 maart 2011

Vrijdag 4 maart 2011 hebben wij een bezoek gebracht aan Emmein in Emmen. Commercieel manager Bart Weijling ontving ons samen met twee medewerkers van het bedrijf. Na een korte bedrijfspresentatie is de groep gesplitst en kregen we een rondleiding door de fabriek. Doordat Emmein is blijven investeren in kennis en hun machinepark kunnen zij momenteel concurreren met China en andere lageloonlanden. 

Het gehele proces werd ons getoond, van moderne lasersnijmachines tot stansrobots. Kortom, echt een fabriek van deze tijd en dat in eigen omgeving. De aanwezige leden waren aan het einde van het programma behoorlijk onder de indruk. Na de rondleiding hebben we, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even nagepraat. Emmein heeft goed uitgepakt en heeft gezorgd voor een leuke informatieve middag. 

Haringparty Promotiedagen Noord-Nederland 3 november 2010

Tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland hield de VVBK in samenwerking met visboer Klinge uit Musselkanaal een haringparty voor haar leden. Er werd weer volop genoten van de vishapjes. Klik hier voor de foto's.

Eindejaarsbijeenkomst 17 december 2010

Het was een geslaagde en vooral gezellige eindejaarsbijeenkomst. Als bestuur stellen we het zeer op prijs dat we veel nieuwe leden hebben mogen begroeten tijdens deze avond.

Seminar Krimp in de Regio 12 oktober 2010

In samenwerking met de Ondernemerskring Oost-Groningen, de Industriekring Menterwolde en het Ondernemersplatform Machtig Mooi Meeden heeft de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek het seminar 'Krimp in de regio' gehouden. Het seminar werd gehouden in Hotel Restaurant Van der Valk en werd door ruim 80 mensen bezocht. Klik hier om de foto's te bekijken.

 

GasTerra Flames 10 september 2010

Op vrijdag 10 september vond er een basketbalwedstrijd tussen GassTerra Flames en Eisbären Bremerhaven plaats in het Pagecentrum in Stadskanaal. Deze basketbalavond, waar de Nederlands kampioen GasTerra Flames het opnam tegen Eisbären Bremerhaven, de Duitse finalist van de Play-Offs,  werd mede mogelijk gemaakt  door de VVBK.

Circa dertig leden van de VVBK bezochten deze avond als VIP. Onder het genot van een hapje en drankje kon men genieten van de wedstrijd. Gasterra Flames won met 77-65.
 

Kwartaalbijeenkomst STAR 9 juli 2010

Vrijdag 9 juli vond de laatste VVBK-kwartaalborrel voor de zomervakantie plaats. De kwartaalborrel werd gehouden bij het station van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal. Tijdens de kwartaalborrel was er weer volop gelegenheid om te netwerken en een hapje en drankje te nuttigen. Met elkaar werd de vakantie ingeluid.

Tevens lichtte Johan Blaauw, bestuurslid van de STAR, kort toe hoe de werkplaats en de treinen na de hevige brand van vorig jaar weer zijn gerestaureerd. Uiteraard werden ook de gerestaureerde treinen en werkplaats bekeken.
 

Vaardag Voorwaarts Voorwaarts 3 juli 2010

Vrijdag 2 juli hield de VVBK een zeil/vaardag met de Voorwaarts Voorwaarts. Vanuit Lauwersoog werd naar Schiermonnikoog gevaren en daar werd een fietstocht gehouden. Het weer was stralend en maakte het tot een zeer geslaagde dag. Op de terugweg werd op de boot een heerlijk buffet genuttigd en kon de wedstrijd van het Nederlands elftal live gekeken worden. Klik hier om de foto's te bekijken.

Kwartaalbijeenkomst 26 maart 2010

In samenwerking met de Nelli Cooman Games organiseerde de VVBK op 26 maart een kwartaalbijeenkomst in FOX in Stadskanaal. de stichting riep de leden van de VVBK op om de Nelli Cooman Games te sponsoren. Ook Nelli Cooman zelf hield nog een korte presentatie.

Ledenvergadering 22 maart 2010

Tijdens de ledenvergadering op 22 maart in Theaterrestaurant Carte Blanche werd een bijna geheel nieuw bestuur aan de leden voorgesteld. Jan Nieboer werd herkozen en benoemd tot voorzitter, ook Jaap Blaakmeer werd herkozen als bestuurslid.

De volgende personen werden benoemd tot bestuurslid van onze vereniging:

de heer Paul Benus van Bouwbedrijf Gebroeders Benus BV te Musselkanaal
de heer Otto Goeman van De Haan-SE BV te Stadskanaal
de heer Jaap van der Laan van Van der Laan Kantoor Effiency BV te Stadskanaal 
de heer Martin van der Leest van Frans Nooren BV te Stadskanaal 
de heer Edwin Postma van Pagedal BV en PCC BV te Stadskanaal                                       

Klik hier om de foto's te bekijken.

Ondernemersbijeenkomst Geert Teis 16 februari 2010

In Geert Teis werd op 16 februari een ondernemersbijeenkomst gehouden. In het middagprogramma kwam de visie van de ondernemers aan bod en in het avondgedeelte lag de nadruk op de poltiek. 

Bezoek VW fabriek 4 februari 2010

Op 4 februari 2010 werd een bezoek gebracht aan de VW fabriek in Emden.

Innovatiebijeenkomst Pagecentrum 28 januari 2010

Donderdagavond 28 januari werd een innovatiebijeenkomst in het Pagecentrum gehouden.

Nieuwjaarsstampottenbuffet 27 januari 2010

In de Rode Loper in Stadskanaal werd een heus stampottenbuffet gehouden.