Stadskanaalster bedrijf De Haan breidt uit

Terug naar vorige pagina

 STADSKANAAL - Het bedrijf De Haan Special Equipment in Stadskanaal, dat hijsblokken produceert voor fabrieken en de scheepvaart gaat uitbreiden.

Met de aanschaf van een nieuwe machine kan de onderneming een stap maken op weg naar het volledig geautomatiseerd vervaardigen van zijn producten. Ook wordt de werkvloer anders ingericht en komt er nieuwbouw. Zo wil De Haan voldoen aan de groeiende vraag.

De provincie Groningen maakte dinsdag bekend dat het bedrijf 50.000 euro subsidie krijgt om het productieproces te kunnen verbeteren. De provincie wil met de subsidie vernieuwing en duurzaamheid binnen en midden- en kleinbedrijf mogelijk maken en stimuleren.

De nieuwe machine werkt volgens de provincie efficiënter en duurzamer. Voor het personeel betekent dat minder belasting. De productie van hijsblokken is een tijdrovend proces en is zwaar werk voor het personeel omdat er veel getild en verplaatst moet worden.

Bij De Haan werken nu 44 mensen. De verwachting is dat met de verbeteringen in het productieproces drie tot vijf nieuwe banen bij komen. Dinsdag werd bekend dat het hoefijzerfabriek Werkman & Co uit Groningen ook 50.000 euro subsidie krijgt. Dat bedrijf wil de productie ook opschroeven door automatisering.