Lustrumeditie Startersprijs - aanmelding geopend

Klik voor een vergroting

Terug naar vorige pagina

Voor de vijfde maal zal de Startersprijs Stadskanaal uitgereikt gaan worden aan de meest veelbelovende ondernemer. Deze startersprijs, in het leven geroepen door de gemeente Stadskanaal en de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK), geeft veelbelovende ondernemers een extra stimulans. De prijs geeft de winnaar de erkenning als jonge ondernemer en geeft hem of haar gelegenheid zich te onderscheiden van andere ondernemers.

De uitreiking van deze lustrumeditie vindt plaats op 9 november 2016 op het ondernemersplein Stadskanaal tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland in Martiniplaza Groningen. Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of worden aangemeld.

De afgelopen jaren is gebleken dat met het behalen van de startersprijs de winnaars een plek hebben weten te veroveren tussen de het bestaande bedrijfsleven in de Kanaalstreek. “Stuk voor stuk zijn het toppers gebleken en gebleven”, aldus een trotse Jan Nieboer, jurylid namens de VVBK. “De afgelopen winnaars, Vloervernieuwing.nl (2012), Hoving Hekwerk (2013), Buffetrestaurant De Rode Loper (2014) en Hulotech (2015) hebben na het winnen van de startersprijs positieve ontwikkelingen doorgemaakt waardoor de keuze van de jury een juiste is gebleken”.

De jury van de Startersprijs Stadskanaal bestaat uit Jan Nieboer (Voorzitter VVBK), Jaap van der Laan (Kantoorefficiency Van der Laan/VVBK), Michel Veenma (Team Economische Zaken, gemeente Stadskanaal), Baukje Galama (Burgemeester gemeente Stadskanaal) en Arjan Huiting en Richt Loorbach (winnaars van de Startersprijs 2015). De jury kiest de winnaar op basis van verschillende criteria zoals werkgelegenheid, innovativiteit en sociale betrokkenheid. De jury screent elke jonge ondernemer die zich aanmeldt op deze criteria en deelt vervolgens de punten uit.

Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of laten aanmelden via een ingevuld inschrijfformulier. De inschrijving is inmiddels geopend en eindigt op 26 oktober 2016. Inschrijfformulieren zijn te vinden op de websites van de gemeente Stadskanaal en via deze link. Het reglement treft u hier.

De prijs is in 2015 uitgereikt aan Hulotech 3D printing & engineering. Zij werden geprezen voor hun innovativiteit. Ze zijn één van de koplopers in Noord-Nederland op het gebied van 3D printoplossingen. Ze hebben volop ervaring met 3D-printen in kunststof, en zijn onlangs aangesloten bij een samenwerkingsverband wat zich richt op 3D-printen van metalen producten. Een kleine drie jaar geleden begonnen Arjan Huiting en Richt Loorbach met Hulotech, naast hun vaste baan. In 2015 waagden ze de sprong en sindsdien stortten ze zich volledig op hun onderneming, met inmiddels veel succes.